keskiviikko 8. lokakuuta 2014


RATSASTUSTUNTEJA ALOITTELIJOILLE


Multamäen tallilla sain pitää ensimmäisen ratsastuntini. Asiakkaina olivat perheen äiti, isä ja kaksi tytärtä.
Tasoltaan he olivat hyvin erilaisia.
Keskityin tunnin pidossa vuoroin jokaisen istuntaan, hevosen käsittelyyn ja ohjeiden kuunteluun.
Omalta osaltani kaksi tunneilla olleista hevosista oli minulle entuudestaan tuttuja joten esimerkiksi perheen äidille minulle oli helppo antaa käytännön vinkkejä oman kokemuksen pohjalta mikä toimii juuri tällä hevosella.

Suuria haasteita tuotti huomioida jokaista ratsastajaa samalla kun piti silmäkulmasta kiinnittää huomiota miten muut toimivat kentällä.

Tilankäyttö, ajankäyttö, tunnin järjestelyt (esivalmistelut, aikataulutus) olisivat voineet olla hieman perusteellisemmin tehtyjä. Tosin sain tunnin pitämisestä tiedon vasta muutamaa tuntia ennen sen alkua.

Ohjaan vaellustallilla paljonkin asiakkaita jotka eivät ole lainkaan olleet hevosen selässä, mutta se tapahtuu maastossa, suurimmaksi osaksi käynnissä rauhallisessa metsässä.
Siellä ei painotuta niinkään ratsastajan tavoitteelliseen ohjaukseen vaan elämyksin tuottamiseen asiakkaille. Siksi onkin helpompaa mielestäni ohjata asiakkaita luonnossa hevosen kanssa kuin ratsastuskentällä.

Kokemuksena tämä oli hyvin avartava ja huomasin itsestäni löytyvän myös valmiuksia tämän tyyppisen ratsastamisen ohjaamiseen.
Toivoinkon jossain vaiheessa saavani lapsiryhmiä ohjaukseen jossa keskitytään hevosen hoitoon, varustukseen ja kaikkeen muuhun hevosteluubn liittyvään, lisänä tietenkin ratsastustunnit lapsille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti